Gezondheidstips waar u op moet letten

Koude rillingen zonder koorts

Koude rillingen zonder koorts kunnen optreden als u zich in een rustige omgeving bevindt, zoals de oceaan of een zwembad, of als u het buiten koud heeft. Rillingen kunnen ook worden veroorzaakt door vochtige kleding. Het is mogelijk om binnen verkouden te worden als de airconditioning of verwarming niet goed werkt.

Naarmate we ouder worden, heeft ons lichaam meer moeite om onze temperatuur stabiel te houden.

Zelfs bij gezonde ouderen kan worden vertrouwd op een betrouwbare informatiebron. Ziekten zoals diabetes en hartproblemen kunnen de situatie verergeren.

Zodra uw lichaam begint op te warmen, zouden de rillingen moeten verdwijnen. Aan de andere kant, als u ongecontroleerd trilt nadat u bent blootgesteld aan extreme kou, kunt u onderkoeling of bevriezing krijgen, die beide levensbedreigend kunnen zijn.

Naast het bovenstaande kunnen deze aandoeningen ook leiden tot:

Ernstige slaperigheid, gevoelloosheid en een onduidelijke of vervormde spraak

het gevoel van prikkeling of een branderig gevoel, vooral in de ledematen, trommelvliezen of neus

Als u onderkoeling of bevriezing vermoedt, zoek dan medische noodhulp.

Een negatief effect van een medicijn

Bepaalde medicijnen of combinaties van medicijnen kunnen koude rillingen veroorzaken zonder koorts. Het nemen van de verkeerde dosering van een OTC-medicatie, kruidensupplement of voorgeschreven medicatie kan deze veroorzaken.

Laat uw arts of apotheker weten of u koude rillingen krijgt door een medicijn of medicijnen die u gebruikt. Lees altijd de bijsluiter van de medicatie voor informatie over mogelijke bijwerkingen. U heeft mogelijk medische hulp nodig als de symptomen ernstig zijn.

Gezondheidstips waar u op moet letten

Extreme lichamelijke activiteit veroorzaakte ziekte of letsel

Een daling van de lichaamstemperatuur kan een bijwerking zijn van duursporten zoals marathonlopen of andere inspannende trainingen. Dat kan een koud gevoel geven.

Wanneer de temperatuur extreem heet of ijskoud is, is de kans groter dat deze reactie optreedt.

Hitte-uitputting en uitdroging zijn mogelijke triggers bij warm weer.

Als het buiten koud is, kunnen onderkoeling en uitdroging de boosdoeners zijn.

In beide gevallen kunt u ook de volgende tekenen en symptomen tegenkomen:

1 spierkrampen en kippenvel

2 duizeligheidvermoeidheid

3 braken en diarree

Door inspanning veroorzaakte koude rillingen kunnen worden vermeden door veel vocht te drinken en deze op de juiste manier te dragen. Vermijd indien mogelijk oefeningen op de heetste of koudste momenten van de dag en beperk de tijd die u hieraan besteedt.

Uw symptomen zullen meestal verdwijnen als u rehydrateert en uw temperatuur weer normaal maakt.

Hoewel IV-vloeistoffen in sommige gevallen nodig kunnen zijn, is dit niet altijd het geval.

Hypothyreoïdie is de vierde complicatie (traag werkende schildklier)

Wanneer de schildklier niet genoeg van de hormonen aanmaakt die het nodig heeft om het metabolisme onder controle te houden en u gezond te houden, heeft u een traag werkende schildklier. Als gevolg van deze aandoening kunnen koude rillingen vaker voorkomen.

Hypothyreoïdie kan een breed scala aan andere symptomen veroorzaken, waaronder:

verslechtering van de huid, het haar en de nagels door gebrek aan vocht, evenals spierpijn

de staat van depressief of neerslachtig zijn

Constipatie in het geheugen

Een bloedonderzoek wordt gebruikt om hypothyreoïdie te diagnosticeren. In de meeste gevallen is het een geneesbaar hulpmiddel waarvoor regelmatige medicatie nodig is.

Hypoglykemie is de vijfde complicatie.

Hypoglykemie kan zelfs optreden als u geen diabetes heeft. Het is mogelijk om aan hypoglykemie te lijden als de bloedsuikerspiegel te laag wordt. Als u diabetes heeft, kan dit erop wijzen dat u uw medicatie of dieet moet aanpassen.

De dringende behandeling van hypoglykemie is noodzakelijk om de bloedsuikerspiegel weer normaal te maken. Hypoglykemie kan beverigheid of spierzwakte veroorzaken, aangezien voor koude rillingen. Andere tekenen en symptomen om op te letten zijn:

zwetengeprikkeldheid

onregelmatige hartslagen

gevoel van tintelingen in de mond, verbijstering en toevallen

Koude rillingen zonder koorts kan dud door meerdere factoren komen. Vraag je arts om advies.

Auto-immuunziekte

Het syndroom van Sjögren, lupus en reumatoïde artritis worden vaak gediagnosticeerd bij volwassenen. Dat lijkt tenminste het geval te zijn. In de afgelopen twee decennia heeft onderzoek aangetoond dat de auto-antilichamen die aan auto-immuunziekte ten grondslag liggen, jaren, zo niet decennia, kunnen bestaan ​​voordat de ziekte zich ontwikkelt. Begrijpen hoe auto-immuunreacties beginnen en evolueren tot het punt waarop ze symptomen vertonen, kan een therapeutisch venster bieden voor ziektepreventie.

De onderzoekers, geleid door Rachel Ettinger, Ph.D., van MedImmune LLC, en waarbij JAX Professor David Serreze, Ph.D., en afgestudeerde student Qiming Wang betrokken waren, onderzochten de initiële trigger in talrijke muizenmodellen van auto-immuunziekte, met een specifieke nadruk op een model voor het syndroom van Sjögren. Ettinger et al. toonde aan hoe auto-immuungebeurtenissen vroeg in het leven in de milt latere auto-immuniteit en ziektepathologie in nabijgelegen weefsels kunnen bevorderen, met name de speeksel- en traanklieren, bij het syndroom van Sjögren.

Het adaptieve (lymfoïde) immuunsysteem werkt via een complexe samenwerking van B-cellen en T-cellen, waarbij antigeen wordt afgegeven en de respons gedeeltelijk wordt gemedieerd door signaalmoleculen. Verstoring van dit sterk gecoördineerde mechanisme kan leiden tot de presentatie van eigen weefselantigenen en uiteindelijk tot auto-immuniteit. De onderzoekers onthulden hoe vroege remming van een enkele signaalroute – CD40- en CD40-ligand – in muizenmodellen van type 1 diabetes en auto-immuunthyreoïditis, naast het syndroom van Sjögren, de ontwikkeling van auto-immuniteit pauzeert en ziekteprogressie voorkomt. De interventie remde de activiteit van B-cellen en beïnvloedde een verscheidenheid aan moleculen, waaronder die welke betrokken zijn bij andere immuunsignaleringsroutes.

De auteurs van auto-immuunziekte op latere leeftijd benadrukken dat er aanzienlijk meer werk nodig is voordat klinische bruikbaarheid kan worden vastgesteld. Er zijn menselijke voor-en-na-onderzoeken nodig om te ontdekken of specifieke biomarkers kunnen worden geïdentificeerd om bijvoorbeeld populaties met een hoog risico te differentiëren. Het werk stelt echter een opwindende preventieve therapeutische strategie voor waarbij individuen die het risico lopen bepaalde auto-immuunziekten te ontwikkelen, zouden worden geïdentificeerd en blokkerende medicatie zouden krijgen voordat ze ziektesymptomen ontwikkelen.

Galstenen zijn precies zoals ze klinken.

Galstenen zijn er in verschillende soorten en maten, sommige zelfs zo groot als een golfbal. Galstenen die voornamelijk uit onopgelost cholesterol bestaan, zijn de meest voorkomende soort.

Galstenen die pigmenten bevatten: deze stenen zijn bruin of zwart van kleur en zijn samengesteld uit overtollig bilirubine (een pigment dat wordt gevormd tijdens de afbraak van rode bloedcellen).

Hoe galstenen op natuurlijke wijze te verwijderen?

Hoewel er geen sluitend bewijs is dat deze behandelingen werken, zijn de volgende populaire natuurlijke alternatieven voor medische interventie.

1. Ontgifting van de galblaas

Een galblaasreiniging is een van de meest gebruikte therapieën voor galstenen. Voorstanders van deze therapie beweren dat het galstenen effectief oplost en uit het lichaam verwijdert. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is voor het reinigen van de galblaas, geven anekdotische rapporten aan dat het voor bepaalde mensen gunstig kan zijn, volgens een paper uit 2009.

Een galblaasspoeling is een procedure waarbij u gedurende twee tot vijf dagen een mengsel van appelsap, kruiden en olijfolie drinkt. Recepten variëren, en sommige technieken staan ​​voedselconsumptie toe, terwijl andere het verbieden.

Dit dieet kan gevaarlijk zijn voor personen met diabetes of bloedsuikerstoornissen die tijdens de reiniging geen vaste maaltijden eten.

2. Een mengsel van appelciderazijn en appelsap

Galstenen verwijderen met appelsap? Volgens sommigen verzacht appelsap galstenen, waardoor ze snel uit het lichaam kunnen worden geëvacueerd.

Alvorens appelsap te drinken, mengt een reinigingsmiddel er appelciderazijn in. Hoewel er enig bewijs is dat appelciderazijn enkele gezondheidsvoordelen heeft, ondersteunt geen enkel onderzoek het gebruik ervan als galsteentherapie.

Bovendien moeten diabetes, maagzweren of hypoglykemie overmatige consumptie van vruchtensap vermijden.

Appelciderazijn kan worden gekocht in natuurvoedingswinkels en online.

3. Paardebloem

Paardebloem wordt al lang gebruikt voor de behandeling van galblaas-, lever- en galwegaandoeningen, volgens het National Center for Complementary and Integrative Health. Aanhangers geloven dat de bittere wortels de galproductie van de galblaas kunnen stimuleren.

Galstenen worden meestal verwijderd door de consumptie van paardenbloemthee of koffie. Er is echter geen bewijs dat dit nuttig is. Iedereen met galstenen, galblaasproblemen of nierproblemen moet een arts raadplegen voordat hij paardenbloem inneemt.

Paardebloemdrankjes en -supplementen zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels en online.

4. Melkdistel

Al duizenden jaren wordt mariadistel medicinaal gebruikt om de lever te reinigen.

Een betrouwbare bron. Hoewel het de lever en galblaas ten goede kan komen, is er geen onderzoek gedaan om het effect op galstenen te bepalen.

Mariadistel kan worden gebruikt als tonicum of in capsule- of tabletvorm. Personen met diabetes, ambrosia-allergieën of een familiegeschiedenis van hormoongevoelige maligniteiten moeten hun arts raadplegen voordat ze mariadistel gebruiken.

Mariadistel kan worden gekocht in natuurvoedingswinkels en online.

5. Herba Lysimachia

Goudmuntgras, Lysimachiae herba, is een beroemde traditionele Chinese remedie voor galstenen. Volgens onderzoek van een betrouwbare bron kan het effectief zijn voor het behandelen of vermijden van cholesterolgalstenen.

Het supplement wordt geleverd in poedervorm of vloeibare vorm.

Bron van dit artikel is jewelsgrid.com. Jewelsgrid heeft zich gespecialiseerd in gezondheids artikelen.

Nieuwste blogs