Op jonge leeftijd een vreemde taal leren

Het is nooit te vroeg om een ​​taal te leren: het is leuk, het bevordert een gezonde ontwikkeling en de vele cognitieve en sociale voordelen gaan een leven lang mee. Hier zijn enkele van de redenen waarom het leren van een taal uw kind een aanzienlijk voordeel geeft, en hoe u kunt helpen, of u nu een andere taal kent of niet.

Geef ze een voorsprong

Kinderen die vóór de leeftijd van vijf een andere taal leren, gebruiken hetzelfde deel van de hersenen om die tweede taal te verwerven die ze gebruiken om hun moedertaal te leren. Jongere leerlingen worden ook niet geremd door de angst om fouten te maken, wat soms een obstakel is voor oudere beginners.
Begin vroeg, blijf lang!

De tijd die een student kan besteden aan het leren van een taal, heeft een directe en positieve correlatie met cognitieve ontwikkeling. Langere reeksen bieden leerlingen ook de mogelijkheid om naast de extra taal en cultuur te groeien, en een diepere verbinding te ontwikkelen naarmate ze ouder worden.

Taalvakanties Zomerkampen

Goed voor de hersenen

Onderzoek toont aan dat het leren van een tweede taal het probleemoplossend vermogen, kritisch denken en luistervaardigheden verbetert, naast het verbeteren van het geheugen, de concentratie en het vermogen om te multitasken. Kinderen die vaardig zijn in andere talen vertonen ook tekenen van verhoogde creativiteit en mentale flexibiliteit.
Vergroot hun academische prestaties

De cognitieve voordelen van het leren van een taal hebben een directe invloed op de academische prestaties van een kind. Vergeleken met kinderen zonder extra taal hebben tweetalige kinderen verbeterde lees-, schrijf- en rekenvaardigheden en scoren ze over het algemeen hoger op gestandaardiseerde tests.

Voedt hun nieuwsgierigheid, culturele gevoeligheid, empathie en tolerantie

Kinderen die vroeg in aanraking komen met andere talen, hebben een positievere houding ten opzichte van de culturen die bij die talen horen. De ervaring van het leren van een taal introduceert hen in de wereld op manieren die ze anders misschien niet hadden ervaren.
Aarzel niet: ga voor twee… of drie

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, raken jonge kinderen niet in de war door de introductie van meerdere talen tegelijk. Ze navigeren niet alleen van nature in meertalige omgevingen, maar het verwerven van een tweede taal op jonge leeftijd stimuleert de hersenen om meerdere andere talen te leren, wat een wereld van mogelijkheden opent voor later.

Bron: Zomerkampen

Nieuwste blogs